HTML

Textil termékek blogja: szőnyeg, párna, sál

Textil termékek blogja: rongyszőnyeg, szőnyeg, párna, ágynemű, szurkolói sál

Érdeklődni

Pigniczki és Társa Bt. +36309454499 6760 Kistelek, Dózsa György utca 7. Adószám: 21648269-2-06

Friss topikok

Linkblog

Miért válasszunk kézi készítésű textíliát?

2014.05.09. 13:54 :: pályázat

A lakástextíliák gyártása napjainkra nagyrészt tömegtermelési tevékenységgé fejlődött – a nagy profitra áhítozó vállalatok világszerte keresik a lehetőségeket, hogy a minél olcsóbb munkaerő, technológiák és alapanyagok felhasználásával a lehető legtöbb árut állítsák elő, jellemzően a fejlődő országokban, Ázsiában vagy Dél-Amerikában, amelyeket azután a fejlett országokban kívánnak értékesíteni.


Egy néhány évvel ezelőtt a Qiru Securities Institute által elvégzett piaci felmérés szerint csak Kínában több mint húszezer olyan vállalkozás működött, amely lakástextíliák gyártásával foglalkozott – mégis, mindössze maroknyian vannak azok a vállalatok, amelyek képesek nagyobb profitot realizálni ebből a tevékenységből. A kínai márkák élettartama átlagosan nem több mint 6-6,5 év. És itt magukról a „márkákról” beszélünk, nem a termékekről – azok élettartama ennél természetesen jóval alacsonyabb, és ez a probléma részét képezi. Az olcsóbb alapanyagok a textiliparban különösen azt jelentik, hogy a kés termék szinte biztosan silány minőségű lesz.


A tömegtermelés Indiában is gőzerővel folyik, ott azonban nagy hagyománya van a lakástextíliák előállításának, amely a családi vállalkozásokban évszázadokra tekint vissza. Minden tartománynak megvannak a maga speciális szövési eljárásai, különleges alapanyagai, minden család specializálódott valamilyen kézi készítésű, magas minőségű termék előállítására.


A lakástextília egyrészt funkcionális, másrészt dekoratív célokat is ellát – egyik esetében sem indoka az alacsony ár annak, hogy valami olyat vásároljunk, ami akár már az első használatbavételnél tönkremegy, egy határozottabb mozdulattól szakad, foszlik, használhatatlanná és rúttá válik. Ha lakástextíliát vásárolunk, mindig a minőséget keressük – a minőség titka pedig a jó alapanyag és a kézi készítés.


A kézi készítésű lakástextíliák esetében nem csak arról beszélhetünk, hogy minden egyes termék nagy gonddal és odafigyeléssel kerül előállításra, bár a minőség szempontjából ez is fontos tényező. Az is hatalmas előny, hogy minden egyes darab egyedi, akár személyes igények alapján készült. Nem kell kompromisszumokat kötni, megalkudni, éppen olyan darabokkal rakhatjuk tele lakásunkat, amelyek nem csak tökéletesen megfelelnek ízlésünknek, akár gazdagon és részletesen díszítettek, de egyben tartósak és kiválóan használhatóak is. Ebben rejlik azon vállalkozások titka, amelyek még ma is őrzik a lakástextíliák kézi előállításának régi és gyönyörű hagyományát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://textil.blog.hu/api/trackback/id/tr506143071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása