HTML

Textil termékek blogja: szőnyeg, párna, sál

Textil termékek blogja: rongyszőnyeg, szőnyeg, párna, ágynemű, szurkolói sál

Érdeklődni

Pigniczki és Társa Bt. +36309454499 6760 Kistelek, Dózsa György utca 7. Adószám: 21648269-2-06

Friss topikok

Linkblog

Miért válasszunk kézi készítésű textíliát?

2014.05.09. 13:54 :: pályázat

A lakástextíliák gyártása napjainkra nagyrészt tömegtermelési tevékenységgé fejlődött – a nagy profitra áhítozó vállalatok világszerte keresik a lehetőségeket, hogy a minél olcsóbb munkaerő, technológiák és alapanyagok felhasználásával a lehető legtöbb árut állítsák elő, jellemzően a fejlődő országokban, Ázsiában vagy Dél-Amerikában, amelyeket azután a fejlett országokban kívánnak értékesíteni.


Egy néhány évvel ezelőtt a Qiru Securities Institute által elvégzett piaci felmérés szerint csak Kínában több mint húszezer olyan vállalkozás működött, amely lakástextíliák gyártásával foglalkozott – mégis, mindössze maroknyian vannak azok a vállalatok, amelyek képesek nagyobb profitot realizálni ebből a tevékenységből. A kínai márkák élettartama átlagosan nem több mint 6-6,5 év. És itt magukról a „márkákról” beszélünk, nem a termékekről – azok élettartama ennél természetesen jóval alacsonyabb, és ez a probléma részét képezi. Az olcsóbb alapanyagok a textiliparban különösen azt jelentik, hogy a kés termék szinte biztosan silány minőségű lesz.


A tömegtermelés Indiában is gőzerővel folyik, ott azonban nagy hagyománya van a lakástextíliák előállításának, amely a családi vállalkozásokban évszázadokra tekint vissza. Minden tartománynak megvannak a maga speciális szövési eljárásai, különleges alapanyagai, minden család specializálódott valamilyen kézi készítésű, magas minőségű termék előállítására.


A lakástextília egyrészt funkcionális, másrészt dekoratív célokat is ellát – egyik esetében sem indoka az alacsony ár annak, hogy valami olyat vásároljunk, ami akár már az első használatbavételnél tönkremegy, egy határozottabb mozdulattól szakad, foszlik, használhatatlanná és rúttá válik. Ha lakástextíliát vásárolunk, mindig a minőséget keressük – a minőség titka pedig a jó alapanyag és a kézi készítés.


A kézi készítésű lakástextíliák esetében nem csak arról beszélhetünk, hogy minden egyes termék nagy gonddal és odafigyeléssel kerül előállításra, bár a minőség szempontjából ez is fontos tényező. Az is hatalmas előny, hogy minden egyes darab egyedi, akár személyes igények alapján készült. Nem kell kompromisszumokat kötni, megalkudni, éppen olyan darabokkal rakhatjuk tele lakásunkat, amelyek nem csak tökéletesen megfelelnek ízlésünknek, akár gazdagon és részletesen díszítettek, de egyben tartósak és kiválóan használhatóak is. Ebben rejlik azon vállalkozások titka, amelyek még ma is őrzik a lakástextíliák kézi előállításának régi és gyönyörű hagyományát.

Szólj hozzá!

Szurkolói sálak

2014.02.15. 16:37 :: pályázat

Az utóbbi időben készített szurkolói sálak:

szurkoloi-salak2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szurkolói sál

Új autóüléshuzat kárpitok érkeztek

2013.06.18. 16:28 :: pályázat

Az alábbi képeken megtekinthetők a legújabb kárpitanyagokból készült üléshuzataink:

uleshuzat 1

uleshuzat 2

uleshuzat 3

uleshuzat 7

autouleshuzat 6.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: autó üléshuzat autóüléshuzat

Hajrá Dorog szurkolói sál

2012.03.17. 14:14 :: pályázat

A Hajrá Dorog szurkolói sál speciális abból a szempontból, hogy kétszínű rojttal készült (piros, fekete). Hajrá Dorog szurkolói sál egyedi színekkel:

Hajrá Dorog szurkolói sál

Hajrá Dorog szurkolói sál

Szólj hozzá!

I love techno sál több színben

2012.03.17. 14:05 :: pályázat

Az alábbiakban látható a több színben készült I love techno sál. A sál specialitása, hogy maga a rojt színe is megegyezik a sál színével.

I love techno sál

I love techno sál

2 komment

Szurkolói sál jégkorongozó csapatoknak

2012.03.17. 13:34 :: pályázat

Az elmúlt hetekben több megkeresés is érkezett jégkorong csapatoktól szurkolói sál készítésére. A jéghoki csapatok természetesen a sálakon a saját emblémájukat szerették volna feltüntetni, ami komoly tervezési munkát jelentett. Gyakran 8-10 színű fonalat kellett használni a szurkoló sál mintájának elkészítéséhez. A szurkolói sálak kis szériában (5-100 db) készültek.

Szurkoló sál jéghoki pingvinek

Szurkoló sál jégkorong pingvinek

szurkolói sál szeged jégkorong

hajrá pingvinek

Szólj hozzá!

Legújabb kötött termékeink: sál, szaloncukor párna, mikulás csomag

2011.07.14. 10:08 :: pályázat

Társaságunk célja, hogy minél több terméket fejlesszen ki és gyártson. Ennek eredményeként az alábbiakban megtekinthetők a legújabb sálak. Érdekességként bemutatjuk a kötött szaloncukor párnát és a mikulás vagy húsvéti csomagot.

sál 1

sál 2

sál 3

sál 4

sál 6

mikulás csomag 1

mikulás csomag 2

szaloncukor

2 komment

Címkék: mikulás csomag szaloncukor sál

Arany színű sál felajánlásunk a seobaglyak verseny első helyezettjének

2011.03.04. 12:13 :: pályázat

A Társaságunk egy teljesen egyedi sál elkészítésével járult hozzá a seobaglyak elnevezésű keresőmarketing verseny első helyezettjének díjazásához. A sál egyedi felirattal, arany színű fonalból készült, kifejezetten a versenyre emlékeztető képpel és szöveggel. Az alábbi képek is azt bizonyítják, hogy társaságunk kis szériában (akár 1 db) is képes elkészíteni az alkalomhoz illő sálakat.

seobaglyak sál

 

seobaglyak sál

 

seobaglyak sál

 

A seobaglyak verseny résztvevőinek pedig ezúton kívánunk sok sikert.

Szólj hozzá!

Szurkolói és egyedi sál, sálak készítése

2011.01.10. 15:17 :: pályázat

Egy sportesemény elhanyagolhatatlan kelléke a szurkolói sál. A Pigniczki és Társa Bt. gépparkjával kis és nagy szériában is képes, nagyon kedvező áron minőségi szurkolói sálakat gyártani egyedi igények szerint.

szurkolói sál

 

A mintákat fénykép alapján is meg tudjuk tervezni, de akár egyedi felirattal (pl. név, üzenet stb….) is készülhet a sál. Az egyedi sál nagyon jó ajándék lehet névnapra, születésnapra vagy egyéb eseményre. Teremfoci bajnokságokra kiscsapatok részére is tudunk készíteni szurkolói sálakat, hogy a szurkolás élményét így emelkedjék. Természetesen más sportágak szurkolói számára is tudunk sálat készíteni. Az egyedi sál színét az alapanyag fonal határozza meg, így a színeket is tetszőlegesen lehet variálni és egy szurkolói sál akár 12 színből is állhat.

egyediegyedi sálegyedi sálszurkolói sálszurkolói sál 

 

5 komment

Címkék: sál egyedi szurkolói

Régi és új textil termékeink

2010.11.25. 15:01 :: pályázat

A Pigniczki és Társa Bt. 1990-ben kezdte meg a textil ipari termékek gyártását. A tevékenység méretpontos autó-üléshuzatok készítésével indult, majd a textil ipari termékek széles körét kezdte el gyártani. textiltextil uleshuzat

Társaságunk mára textil termékek előállításával és kereskedelemmel egyaránt foglalkozik. Az autó-üléshuzat készítés mellett foglalkozunk rongyszőnyegek készítésével különböző textil anyagokból. A legnépszerűbb textil rongyszőnyegünk gyapjúból készül, ami finomsága és vastagsága miatt kedvelt. Több mint 10 éve készítünk különböző textil anyagokból díszpárnákat is. Szatén, plüss, gyapjú és egyéb anyagból készült párnák díszei lehetnek a lakásnak. textil parnatextil diszparna

A társaságunk textilből készült asztalterítőket is képes gyártani és hímzőgép segítségével egyedi textil terítőket előállítani. Az elmúlt évben a Társaság a textil ipar más területén is próbálkozott. Így vásároltunk egy nagy teljesítményű steppelő gépet, ami segítségével, akár 2,4 m széles anyagokat is képesek vagyunk összevarrni. A gép segítségével elsősorban steppelt paplanokat készítünk különböző textil anyagokból. textil rongyszonyeg

A társaságunk az idei évben körkötőgépeket vásárolt, amely segítségével névre szóló egyedi vagy szurkolói sálakat tud készíteni. Az Társaság életében komoly fejlesztés volt, hogy elindult az 1ajandek.hu textil webáruház, ahol a vásárlók széles köre ismerheti és vásárolhatja meg textil termékeinket.

Szólj hozzá!

Címkék: textil

Névre szóló, kötött Mikulás Csomag

2010.11.15. 15:18 :: pályázat

Közeledik a Mikulás ünnepe és érdemes elgondolkodni egy jó kis Mikuláscsomag beszerzésén. Itt főleg a Mikulás csomag külsejére gondoltunk most, ami a legtöbb esetben lényegében igénytelen nejlonzacskó, némi díszítéssel. Erre kínálunk most egy alternatív megoldást egy kötött textil Mikulás csomaggal (Mikulás zsák kicsiben) Mikulás díszítéssel, de akár egyedi felirattal (pl. gyermek neve, évszám, üzenet stb….) és hímzéssel is készülhet. Ennek előnye, hogy a Mikulás Csomag újrahasznosítható és akár több éven keresztül is használható (ami egyébként környezetbarát megoldás is). A kötéssel készült Mikulás csomag:

mikulas csomag

 

Az egyedi névre szóló Télapó zsákjába ezt követően tölthetünk: diót, mogyorót, cukorkát, csokoládét, csillogó-villogó játékokat. De mis is kerüljön hát a Mikulás puttonyába? Számtalan lehetőség közül választhatunk a Mikulás Csomag megtöltésekor. Csokoládé, cukor helyett remek alternatíva a gyümölcs a Mikulás Csomagban. Ha ragaszkodunk az édességhez, tegyük félre egy pillanatra a csoki-mikulást. Válogassunk olajos magvakat, mézet tartalmazó müzliszeleteket, mogyorót, mazsolát, pisztáciát, aszalt gyümölcsöket, ami igazán egészségessé és egyedivé teszi a Mikulás Csomagot.

 

2 komment

Minőségi rongyszőnyeg olcsón

2010.06.13. 21:33 :: pályázat

A Pigniczki és Társa Bt. 2005 óta foglalkozik rongyszőnyegek szövésével. Gyapjú és egyéb textil alapanyagokból készülnek a lakások díszét jelentő rongyszőnyegek. A Társaságunk rongyszőnyeg kínálata megtekinthető az 1ajandek.hu webáruház rongyszőnyeg aloldalán. Kívánság szerinti méretben is el tudjuk készíteni az igényelt rongyszőnyegeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Húsvéti tojás hímzés párnára, terítőre, törülközőre és egyéb textil termékekre

2010.02.26. 22:25 :: pályázat

húsvéti tojás A húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, nagyon sok hagyományos elemmel, köztük pl. a húsvéti tojással. A tojást az ősi hiedelem, a mágikus világkép az élet, a lélek székhelyének tartotta, az örök megújulás, az elpusztíthatatlan élet szimbólumának. A régi hiedelmek szerint tehát a tojás az élet jelképe. Innen ered, hogy tavasszal, a természet újjászületésekor különös jelentőséget kap a húsvéti tojás. húsvéti tojás A textil termékek kiváló díszítő elemei lehetnek a húsvéti ünnepnek, különösen a húsvéti alkalomhoz illő díszítéssel.

A párnákat, a terítőket, a törülközőket és az egyéb textil termékeket díszíthetjük pl. húsvéti tojás hímzéssel, amelyek emelik az ünnepi hangulatot. Tekintse meg az 1ajandek.hu textil webáruház húsvéti tojás hímzés kínálatát.húsvéti tojáshúsvéti tojás

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét tojás

Szív alakú párna Valentin Napra!

2010.01.31. 17:32 :: pályázat

sziv-alaku-parna

Egy kiváló ajándékötlet Valentin Napra a szív alakú párna. Általában két méretben szoktuk elkészíteni: 17 cm és 20 cm, de lényegében tetszőleges méretben megrendelhető, plüss textilből. A párnára szöveg hímezhető ezzel is emelve az ajándék egyediségét. A szív alakú párna nagyon kellemes tapintású plüss anyagból készül, poliészter töltettel. Jellemzően piros színű plüssből készül a szív alakú párna, de igény szerint és alkalomtól függően el lehet térni ettől is. Az ajándék megvásárolható az 1ajandek.hu textil webáruházban.

Szólj hozzá!

Címkék: nap szív valentin párna alakú

Textil termékek közvetlenül a gyártótól: 1ajandek.hu

2010.01.10. 18:02 :: pályázat

parnaA Pigniczki és Társa Bt. elindította az 1ajandek.hu textil-ajándék webáruházát, ahol megvásárolhatók a társaság által gyártott párnák, szőnyegek, takarók, paplanok, terítők, törülközők és egyéb textil termékek. Ezzel a kisvállalkozásunk lehetőséget kapott arra, hogy termékeit közvetlenül eljuttathassa a fogyasztókhoz. Vagyis az ügyfeleink a gyártóasztalról vásárolhatják a textil termékeket, lényegesen olcsóbban, jobb minőségben mint egy szakboltban, vagy multinacionális üzletben.

A Pigniczki és Társa Bt. textil és lakástextil termékek előállításával foglalkozik 1991 óta. A társaságunk fő profilja az autóüléshuzat-készítés, a díszpárnavarrás, valamint a rongy- és gyapjúszőnyegszövés, a paplan, ágynemű, takaró és terítő készítés. Stratégiai célkitűzésünk magas minőségű termékek gyártása, alacsony áron, vagyis kedvező ár/érték arány létrehozása.

Az ügyfeleink részére az általunk gyártott termékek széles skáláját kínáljuk. Változatos anyagkínálatunkkal és varrodánkkal a speciálisan egyedi igényeket és méreteket is ki tudjuk elégíteni a fenti termékek esetében. Kiemelten ügyelünk arra, hogy a magas minőségben előállított termékek találkozzanak a vásárlóink elvárásaival.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: paplan textil párna takaró terítő